Nieuws

PERSBERICHT

Christelijk Ooststellingwerfs Mannenkoor vindt in Moniek Timmer nieuwe dirigent

Drukke agenda door buitenlandse carrière
Na vier vruchtbare jaren geeft dirigent van het Christelijk Ooststellingwerfs Mannenkoor, Jacob Hoekstra, het dirigeerstokje door aan Moniek Timmer. Scheidend dirigent Hoekstra heeft, in de vier jaar dat hij voor het Christelijk Ooststellingwerfs Mannenkoor stond, altijd met volle overgave zijn muzikaliteit weten over te brengen op de leden. Hierdoor is het koor zowel muzikaal als in ledental gegroeid.
Maar door zijn volle agenda en zijn betrekking als tenor bij de Vlaamse Opera in Antwerpen, waar Hoekstra tegenwoordig ook woont, bleek het onmogelijk het dirigeren van het koor nog langer te combineren met een carrière in het buitenland. Het koor moest daarom op zoek naar een nieuwe muzikaal leider.

Muzikaal bloed
Deze hebben zij inmiddels gevonden in de uit Leek afkomstige Moniek Timmer.
Timmer is sinds 2010 koordirigent en staat in die hoedanigheid voor het Christelijk Mannenkoor Leek, mannenensemble NicHe uit Tolbert en mannenkoor Canta Libre uit Ten Boer. En nu dus ook voor het COM. Muziek zit de 37-jarige Timmer in het bloed, want naast koordirigent is Timmer ook pianist en samen met haar zusje Mirjam de Jong -Timmer vormt ze al sinds 1994 een muzikaal duo op panfluit/dwarsfluit en piano.

Zomerstop
Zowel de koorleden als Timmer zelf zijn erg opgetogen over de muzikale samenwerking die zij zullen aangaan. De dirigent tekende vorige week het contract, maar zal pas eind augustus haar werkzaamheden bij het COM aanvangen. Want na hun traditionele repetitieavond in Sinnehiem afgelopen maandag, houdt het koor nu eerst een zomerstop.

Uitdaging
Na de zomer zal het koor, dat dit jaar 50 jaar bestaat, zich richten op de jubileumconcerten, die voor mei 2019 gepland staan.
Zij verheugen zich er op dit avontuur samen met de nieuwe dirigent aan te gaan en nodigen een ieder die ook van zingen houdt, van harte uit om deze uitdaging samen met hen aan te gaan.
De eerst repetitie na de zomer is op maandagavond 27 augustus 2018, in De Miente te Oosterwolde.

 

 OUD

* Christelijk Ooststellingwerfs Mannenkoor maakt zich op voor 50 jarig jubileum:
lees hier het Persbericht COM 13-08-2017